•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Wetenschappelijk onderzoek

Print 

Binnen het Sportmedisch Centrum wordt ook wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd. Dit onderzoek is nodig om de kennis over preventie en behandeling van blessures te vergroten. Het onderzoeksthema is sportgerelateerde belasting en belastbaarheid en in het bijzonder overbelastingsblessures.

Het Sportmedisch Centrum is een internationaal bekend centrum op het gebied van wetenschappelijk onderzoek naar tendinopathie (peesaandoeningen) en hardloopblessures. Vele studies zijn in het verleden al uitgevoerd naar behandeling en preventie van deze aandoeningen.

Miischien vragen wij u ook om mee te doen aan medisch-wetenschappelijk onderzoek. Voor u besluit aan onderzoek deel te nemen, krijgt u altijd mondelinge en schriftelijke informatie over het onderzoek. Uw medewerking wordt op prijs gesteld, maar u bent zeker niet verplicht om mee te doen. Uw besluit om niet deel te nemen heeft natuurlijk geen enkele invloed op uw behandeling.

Meedoen aan medisch-wetenschappelijk onderzoek kan voor u voordelen hebben. Een nieuwe behandeling kan bijvoorbeeld minder bijwerkingen veroorzaken of eenvoudiger uit te voeren zijn dan de standaardbehandeling. Maar meedoen aan medisch-wetenschappelijk onderzoek kan ook risico’s met zich meebrengen.

Lees meer over meedoen aan medisch wetenschappelijk onderzoek.

Onderzoekscoördinatoren:

Dr. Inge van den Akker-Scheek Contact