•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Wetenschappelijk onderzoek

Print 

Binnen het Sportmedisch Centrum wordt ook wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd. Dit onderzoek is nodig om de kennis over preventie en behandeling van blessures te vergroten. Het onderzoeksthema is sportgerelateerde belasting en belastbaarheid en in het bijzonder overbelastingsblessures.

Het Sportmedisch Centrum is een internationaal bekend centrum op het gebied van wetenschappelijk onderzoek naar tendinopathie (peesaandoeningen) en hardloopblessures. Vele studies zijn in het verleden al uitgevoerd naar behandeling en preventie van deze aandoeningen.

Wellicht vragen wij u ook om mee te doen aan medisch-wetenschappelijk onderzoek. Voor u besluit aan onderzoek deel te nemen, krijgt u altijd mondelinge en schriftelijke informatie over het onderzoek. Uw medewerking wordt op prijs gesteld, maar u bent zeker niet verplicht om mee te doen. Uw besluit om niet deel te nemen heeft natuurlijk geen enkele invloed op uw behandeling.

Meedoen aan medisch-wetenschappelijk onderzoek kan voor u voordelen hebben. Een nieuwe behandeling kan bijvoorbeeld minder bijwerkingen veroorzaken of eenvoudiger uit te voeren zijn dan de standaardbehandeling. Maar meedoen aan medisch-wetenschappelijk onderzoek kan ook risico’s met zich meebrengen. Over deze en veel andere zaken die samenhangen met het medisch-wetenschappelijk onderzoek heeft het UMCG een brochure uitgegeven. Deze kan u helpen bij het nemen van een beslissing. U kunt de brochure bestellen bij Patiënteninformatie, tel. (050)3613300.

Onderzoekscoördinatoren 

Dr. Inge van den Akker-Scheek Contact

Dr. Henk van der Worp Contact