•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Onderzoek

Print 

​​​​​​De diagnose kanker stellen we op basis van diagnostisch onderzoek. Het diagnostisch onderzoek dat nodig is, verschilt per kankersoort en per patiënt. Bij het UMCG Comprehensive Cancer Center gebruiken we daarvoor de modernste onderzoeksmethoden en -technieken. We onderzoeken of er sprake is van een tumor en of deze goed- of kwaadaardig is. U krijgt de diagnose kanker als u een kwaadaardige tumor heeft.

Verwijzing bij verdenking kanker​

​​​​U heeft een verwijzing van een huisarts of specialist nodig om onderzoek(en) bij het UMCG te ondergaan. De huisarts of specialist zal u een verwijsbrief geven bij verdenking op kanker. U kunt ook zelf om een verwijzing vragen. 

Sneldiagnostiek

Is het kanker of niet? Uw behandelteam probeert u zo snel mogelijk antwoord te geven op die belangrijke vraag. Maar dat mag wat ons betreft nooit ten koste gaan van zorgvuldigheid en kwaliteit. Bij verdenking op bepaalde kankersoorten kunnen we u snel uitsluitsel geven, soms binnen een dag. In andere meer complexe gevallen duurt dit langer.

Second opinion

Kanker is een ingewikkelde ziekte en de behandeling ervan kan intensief zijn. Het is daarom belangrijk te weten dat u recht heeft op een 'second opinion' als u daar behoefte aan heeft. U legt uw diagnose dan voor aan een andere arts voor een tweede mening ('second opinion').

Lees meer over een second opinion.

Overzicht diagnostisch onderzoek

Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende diagnostische onderzoeken bij verdenking op kanker binnen het UMCG Comprehensive Cancer Center.

Toon alles
Zoek op alfabet
Zoek op trefwoord