•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Onderzoeken bij kanker

Print 

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​De diagnose kanker stellen we op basis van diagnostisch onderzoek. Het diagnostisch onderzoek dat nodig is, verschilt per kankersoort en per patiënt. Bij het UMCG Comprehensive Cancer Center gebruiken we daarvoor de modernste onderzoeksmethoden en -technieken. We onderzoeken of u wel of geen tumor heeft en of deze goedaardig of kwaadaardig is. U krijgt de diagnose kanker als u een kwaadaardige tumor heeft.

Verwijzing

​​​​U heeft een verwijzing van een huisarts of specialist nodig voor de onderzoek(en) bij het UMCG. De huisarts of specialist geeftl u een verwijsbrief als er een vermoeden is dat u kanker heeft. U kunt ook zelf om een verwijzing vragen. ​​

Sneldiagnostiek

Is het kanker of niet? Uw behandelteam probeert u zo snel mogelijk antwoord te geven op die belangrijke vraag. Maar dat gaat nooit ten koste van zorgvuldigheid en kwaliteit. Bij bepaalde kankersoorten kunnen we u snel uitsluitsel geven, soms binnen een dag. In andere, meer complexe gevallen duurt dit langer.

Second opinion

Kanker is een ingewikkelde ziekte en de behandeling kan intensief zijn. Het is daarom belangrijk te weten dat u recht heeft op de mening van een andere arts over uw diagnose: een second opinion.

Overzicht onderzoeken

Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende onderzoeken die we doen om de diagnose kanker te stellen het UMCG Comprehensive Cancer Center.

Toon alles
Zoek op alfabet
Zoek op trefwoord