•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Persoonlijke aandacht

Print 

​In de visie van het UMC Groningen Comprehensive Cancer Center neemt persoonlijke aandacht voor alle patiënten een belangrijke plaats in. Zo biedt het Oncologie Centrum in een passende omgeving ook psychosociale zorg en worden patiënten in het naastgelegen Informatiecentrum Oncologie begeleid bij het vinden van aanvullende informatie over kanker. Om het contact met lotgenoten te bevorderen organiseert het Informatiecentrum regelmatig activiteiten.

Uniek is de verblijfsruimte De Stee. In deze sfeervolle en aangename ruimte kunnen patiënten en familie verblijven als ze lang moeten wachten op een volgende afspraak. De Stee is van alle gemakken voorzien: comfortabele leunstoelen, laptoppen met internetverbinding en televisie met hoofdtelefoons. Ook is er gelegenheid om iets te eten en te drinken: koffie en thee zijn gratis. Andere etenswaren zoals broodjes en soep zijn tegen betaling (pinpas) verkrijgbaar.

Gevoel van kleinschaligheid, rust en comfort

De architectuur en inrichting van het Oncologiecentrum, waar verschillende poliklinieken gehuisvest zijn, ondersteunt efficiënt de hoogwaardige zorg. De materiaalkeuze, het kleurgebruik en de indeling geven een gevoel van kleinschaligheid, rust en comfort. Door het open karakter van het gebouw ontstaat gemakkelijk contact tussen de patiënt en de zorgverleners. Ook bevordert de indeling van de ruimte het informeel contact en de samenwerking tussen de medewerkers.

Het Oncologiecentrum biedt onderdak aan de specialismen:

  • Hematologie,
  • Medische Oncologie,
  • Familiaire Tumoren (Klinische Genetica),
  • Longoncologie,
  • Chirurgische Oncologie (melanomen/sarcomen),
  • MOC-poli (mamma-, ovariumcarcinoom poli: speciale polikliniek voor de diagnostiek van erfelijke borst- en/of eierstokkanker
  • Hoofd-Hals Oncologie: de gezamenlijke intake van patiënten door de werkgroep vindt in hier plaats.


Meld- en oproepsysteem

De polikliniek heeft met een meld- en oproepsysteem. Bij uw eerste bezoek aan het Oncologiecentrum krijgt u uitgebreid uitleg over het meld- en oproepsysteem.

Werking meld- en oproepsysteem

Bij binnenkomst meldt u zich bij de ontvangstbalie. Naast deze balie staan twee meldstations, waar u de streepjescode (barcode) scant, die rechtsboven op uw afspraakbevestiging staat. U ontvangt dan een aanmeld bon met daarop uw nummer en de letter van de wachtruimte waar u plaats kunt nemen. Op diverse plaatsen in de wachtruimtes van het Oncologie Centrum hangen wachtschermen. Als u aan de beurt bent, verschijnt op het scherm (display) uw nummer en het nummer van de spreekkamer waar u wordt verwacht.

Meerdere wachtruimtes

Het Oncologiecentrum beschikt over meerdere wachtruimtes. Als u langer moet wachten, bijvoorbeeld op de uitslag van het bloedonderzoek, kunt u ook wachten in De Stee. Deze rustige en sfeervolle verblijfsruimte op de 1e etage beschikt over een leestafel met kranten en tijdschriften, prettig zittende stoelen en enkele relaxstoelen.

Spreekonderzoekkamers

Naast 16 spreekonderzoekkamers op de begane grond beschikt het Oncologie Centrum over vijf spreekkamers op de 1e etage voor de medewerkers van het team Psychosociale Begeleiding en de medewerkers van Diëtetiek

Informatiecentrum Oncologie

Naast de ingang van het Oncologiecentrum vindt u het Informatiecentrum Oncologie (op Fonteinstraat 20A). Hier is informatie beschikbaar over kanker, in het verlengde en in aanvulling op de (mondelinge en schriftelijke) informatie die u van de zorgverleners heeft gekregen. Een medewerker van het Informatiecentrum kan u eventueel begeleiden bij het vinden van informatie.