•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Onderzoek en diagnose zwezerikkanker

Print 
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ ​​​​​​​​​​​​​
​​​​​Zwezerikkanker​  |  Onderzoek en diagnose  |  Behandeling  |  Behan​delteam​​​​​
 ​

Als uw arts u heeft doorverwezen naar het UMCG omdat u mogelijk zwezerikkanker heeft​, dan onderzoeken we u om vast te stellen wat er aan de hand is. Dit betekent zeker niet altijd dat u kanker heeft.

Eerste afspraak

U krijgt een afspraakbrief en informatie voor een afspraak. We bespreken uw klachten en ziektegeschiedenis en u wordt onderzocht.

Soms krijgt u al voor uw eerste afspraak een PET-scan en een longfunctieonderzoek. De verpleegkundige die deze onderzoeken begeleidt, informeert u hier dan telefonisch over. U krijgt dan ook uitleg over wat er precies gaat gebeuren.

Als u al onderzoeken heeft gehad voor de eerste afspraak, krijgt u de uitslagen daarvan tijdens deze afspraak. Ook hoort u dan of er vervolgonderzoek nodig is.

Verschillende onderzoeken

Welke onderzoeken u precies krijgt, hangt af van uw situatie. Dit kunnen één of meer van de volgende onderzoeken zijn:

Overleg met alle specialisten

Na de onderzoeken bespreken de betrokken specialisten met elkaar de resultaten.​ Samen stellen ze een diagnose. Als de diagnose kanker is, maken ze een behandelplan. 

Uitslag

Na dit overleg bespreken we de uitslagen van de onderzoeken en de diagnose met u. Dit gebeurt tijdens een vervolgafspraak. Als de diagnose zwezerikkanker is, bespreken we direct welke behandeling(en) u kunt krijgen.