•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Nierkanker

Print 

De afdeling Urologie van het UMCG heeft deze pagina's over nierkanker samen met (ex)patiënten en leden van de Patiëntenvereniging Leven met blaas- of nierkanker opgezet. Door de samenwerking hopen we dat de informatie die we geven zo goed mogelijk aansluit bij uw behoefte.

Als u op zoek bent naar informatie om erachter te komen of uw klachten samenhangen met nierkanker, dan kunt u het best contact opnemen met uw huisarts. Uw huisarts kan u informeren, u zo nodig onderzoeken en verwijzen naar het UMCG.

Deze pagina's geven een algemeen beeld van de gang van zaken in het UMCG bij nierkanker. U vindt informatie over de functie van de nieren, het zorgtraject, onderzoeken die nodig zijn om tot de diagnose nierkanker te komen, behandelmogelijkheden en ondersteunende zorg. Omdat iedere patiënt in het UMCG een individueel traject doorloopt, kan het zijn dat de gang van zaken bij u anders verloopt dan op deze site beschreven staat.

Vragen

Als u vragen heeft, blijf daar dan niet mee rondlopen. U kunt bij vragen of twijfels contact opnemen met de oncologieverpleegkundige van de afdeling Urologie. De patiëntenvereniging biedt informatie en lotgenotencontact.