•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Visie

Print 

In de visie van het UMCG Comprehensive ​Cancer Center, en daarmee van het Oncologiecentrum, neemt persoonlijke aandacht voor alle patiënten een belangrijke plaats in. De architectuur en inrichting van het Oncologiecentrum ondersteunt efficiënt de hoogwaardige zorg. De materiaalkeuze, het kleurgebruik en de indeling geven een gevoel van kleinschaligheid, rust en comfort. Door het open karakter van het gebouw ontstaat gemakkelijk contact tussen de patiënt en de zorgverleners. Ook bevordert de indeling van de ruimte het informeel contact en de samenwerking tussen de medewerkers.

Persoonlijke aandacht

Het Oncologiecentrum biedt in een passende omgeving ook psychosociale zorg. In het Informatiecentrum Oncologie worden patiënten begeleid in het vinden van aanvullende informatie. Het Informatiecentrum organiseert daarnaast diverse activiteiten om het contact met lotgenoten te bevorderen. 

Uniek is de verblijfsruimte De Stee. Deze sfeervolle en aangename ruimte is van alle gemakken voorzien: comfortabele leunstoelen, laptops met internetverbinding, televisie met hoofdtelefoons en iets te eten en te drinken. Kortom: een ruimte in huiskamersfeer voor patiënten en hun begeleiders, die tussen twee afspraken langer moeten wachten.