•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Het UMC Groningen Comprehensive Cancer Center

Print 
​​

Samen werken aan de zorg voor kanker

De zorg voor patiënten met kanker is één van de speerpunten van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Daarbij past onderzoek naar het ontstaan van kanker en het vinden van nieuwe succesvolle behandelmethoden om patiënten te genezen en de  kwaliteit van leven zo hoog mogelijk te houden.  Mede daarom is besloten tot de bouw van het Oncologie Centrum, het fysieke deel van het UMC Groningen Comprehensive Cancer Center. In het centrum werken topspecialisten intensief samen om de best mogelijke zorg aan patiënten te geven. Die zorg is altijd maatwerk. Het centrum maakt gebruik van de meest geavanceerde diagnostiek- en behandelmethoden om tot het beste resultaat te komen. Dit in nauwe afstemming met verwijzende huisartsen en specialisten in andere ziekenhuizen.

Kennisinstituut en hoogwaardig behandelcentrum

Het UMC Groningen Comprehensive Cancer Center is als herkenbaar kennisinstituut en hoogwaardig behandelcentrum een spil in het regionale netwerk van kankerzorg.  OncoLifes, één van de projecten van het centrum, ontwikkelt een gezamenlijke infrastructuur voor de verzameling van klinische gegevens en patiëntenmateriaal.

Wetenschappelijk onderzoek

De specialistische zorg in het kankercentrum is mogelijk door goed wetenschappelijk onderzoek. Bij dat onderzoek wordt intensief samengewerkt met bijvoorbeeld nationale en internationale universitaire kankercentra in Europa, de VS en Canada. Resultaten uit het onderzoek worden zo snel mogelijk vertaald naar verbeteringen in diagnostiek en behandeling. Ook wordt onderzoek gedaan bij overlevenden van kanker om schadelijke effecten van behandelingen te kunnen voorkomen.