•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Informatiecentrum Oncologie

Print 

​Kanker heeft veel invloed op uw leven en dat van uw naasten. Onze artsen en verpleegkundigen vertellen u alles over de onderzoeken en de behandelingen die u kunt krijgen. Maar vaak komt er meer bij deze ziekte kijken. Voor alle algemene informatie over (leven met) kanker kunt u terecht bij het Informatiecentrum Oncologie.

Voor wie?

Het Informatiecentrum Oncologie is er voor iedereen die kanker heeft. We helpen patiënten van alle leeftijden en in elke fase van de ziekte. En hun partner, familie en vrienden. Ook als u niet in het UMCG maar in een ander ziekenhuis wordt behandeld. Ook zorgprofessionals, studenten en andere geïnteresseerden kunnen bij het informatiecentrum terecht.

Door wie?

U wordt in het Informatiecentrum Oncologie geholpen door een team van goed opgeleide vrijwilligers en een coördinator.

Informatie over kanker

U vindt bij ons allerlei algemene informatie over kanker en leven met deze ziekte, bijvoorbeeld over:

  • psychosociale begeleiding: hulp van een maatschappelijk werker, psycholoog of geestelijk verzorger
  • oncologierevalidatie: om klachten door kanker te voorkomen of verminderen
  • leefstijladvies: wat u kunt doen om zo snel mogelijk te herstellen van een behandeling
  • uiterlijke verzorging: bijvoorbeeld haarwerkspecialisten, gebruikte haarwerken of borstprotheses
  • patiëntenverenigingen: bijvoorbeeld voor contact met mensen met dezelfde ziekte

We hebben allerlei folders en brochures van KWF en patiëntenverenigingen over deze en andere onderwerpen. Ook kunt u bij ons boeken over kanker en over leven met kanker lenen. Onze medewerkers helpen u graag verder.

Activiteiten

U kunt meedoen aan activiteiten die het centrum organiseert, zoals workshops en excursies. Zo organiseren we 4-6 keer per jaar de workshop ‘Uiterlijke verzorging’, voor van wie het uiterlijk door kanker of door de behandeling is veranderd. Ook vindt u bij ons informatie over bijeenkomsten, lezingen of andere activiteiten rondom kanker. Van het UMCG, van patiëntenverenigingen of van andere organisaties.

Langskomen of vragen

Het Informatiecentrum Oncologie is van maandag t/m donderdag van 9.00-16.30 uur en vrijdag van 9.00-13.00 uur geopend. U vindt ons in de Fonteinstraat 20A, tussen de Polikliniek Oncologie 1 en de Polikliniek Radiotherapie. U kunt tijdens onze openingstijden altijd binnenlopen. U hoeft dus geen afspraak te maken.

U kunt ons ook bellen of mailen als u vragen over leven met kanker heeft. Bel naar het nummer (050) 361 5934 of mail naar Contact.​
NB: de mail wordt alleen op maandag en dinsdag gelezen.