•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Jong en kanker - AYA

Print 

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​In Nederland krijgen per jaar ongeveer 2.700 jongeren en jongvolwassenen te horen dat ze kanker hebben.​Ze worden in de bloei van hun leven geconfronteerd met een ziekte die alle aandacht opeist. Dat vraagt medische én psychosociale zorg die rekening houdt met wat Adolescents and Young Adults, oftewel AYA’s, nodig hebben.

Taskforce AYA-zorg

Het UMCG heeft speciale aandacht voor AYA-zorg. Zorg waarbij we rekening willen houden met bijvoorbeeld werk en opleiding, seksualiteit, relaties en vruchtbaarheid en late bijwerkingen van behandelingen. De Taskforce AYA-zorg speelt een belangrijke rol bij het vormgeven van deze zorg. De werkgroep onderzoekt samen met AYA’s, hun naasten en zorgprofessionals hoe we de AYA-zorg verder kunnen verbeteren.

Speciaal voor AYA's

We hebben voor AYA's een speciale ontmoetingsplek, de AYA-lounge. In deze lounge kun je in contact komen met anderen die ook deze ziekte hebben. Afspreken kun je via de AYA Meeting Spots.

We organiseren verschillende activiteiten en themabijeenkomsten waarbij je aan kunt schuiven. Heb je ideeën? Geef het vooral aan ons door. Als je ons volgt op Facebook, Twitter en Instagram blijf je op de hoogte van al onze activiteiten.

Contact

Heb je vragen, ideeën of wil je meer weten over de AYA-zorg in het UMCG? Neem dan contact met ons op per e-mail: Contact. Onze medewerkers helpen je graag verder.