•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Netwerkzorg HPB-chirurgie in Noordoost-Nederland

Print 
22 november 2018

​​​Om kankerpatiënten de best mogelijke zorg te bieden, werken regionale ziekenhuizen en het UMCG Comprehensive Cancer Center samen in oncologische netwerken. Het jaarcongres Sturen op Kwaliteit, succesvol implementeren van patiëntgerichte netwerkzorg stond volledig in het teken van deze landelijke ontwikkeling. Joost Klaase gaf hier een lezing over de netwerkzorg HPB-chirurgie in Noordoost-Nederland.

Samenwerking organiseren

Joost Klaase is HPB-chirurg in het UMCG en voorzitter van het managed clinical network HPB Chirurgie Noordoost Nederland. In dit netwerk proberen het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL), Isala Zwolle, Medisch Spectrum Twente in Enschede en het UMCG de chirurgische zorg rondom de lever, de alvleesklier en de galweg samen zo goed mogelijk te organiseren.

Kwaliteit van zorg verbeteren​

Op het congres deelde Joost Klaase met de deelnemers hoe dit netwerk inzet op het verbeteren van de kwaliteit van de oncologische zorg voor HPB-patiënten. Daarbij ging hij in op 2 belangrijke aandachtspunten van het netwerk: ongewenste praktijkvariatie en heroperaties.

Bekijk het interview met HPB-chirurg Joost Klaase.