•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Hyacintenactie voor jongvolwassenen met kanker

Print 
09 januari 2019

Het Nationaal AYA Expertise Platform organiseert ook dit jaar weer de HAYAcintenactie. Dit is een landelijke actie voor jongvolwassenen met kanker waaraan verschillende UMC’s meedoen. Als u hyacinten koopt bij 1 van de speciale kraampjes in het UMCG, dan steunt u de zorg voor kankerpatiënten tussen de 18 en 35 jaar.

U vindt de hyacintenkraampjes op vrijdag 11 januari 2019 van 9.30 tot 16.00 uur bij de hoofdingang van het UMCG en bij onze AYA-lounge, de airstream-caravan op het Oncologieplein in de Fonteinstraat.


Het Nationaal AYA Expertise Platform hoopt met de hyacintenverkoop zo veel mogelijk geld in te zamelen voor de leeftijdsspecifieke zorg voor jongvolwassenen tussen de 18 en 35 jaar met kanker. Deze groep heet ook wel Adolescents and Young Adults of AYA’s.

AYA-zorg

In Nederland krijgen jaarlijks ongeveer 2.700 jongvolwassenen in de bloei van hun leven te horen dat zij kanker hebben. Zij hebben leeftijdsspecifieke medische en psychosociale zorg nodig. Zorg die rekening houdt met wat AYA’s nodig hebben.

Het Nationaal AYA Ex​pertise Platform​ is een netwerk waarbinnen AYA’s en zorgprofessionals uit de 8 UMC’s, waaronder het UMCG, en een aantal andere ziekenhuizen samenwerken om de AYA-zorg te verbeteren.