• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Intensive care voor volwassenen (ICV)

Print 

Uw familielid / naaste is opgenomen op de intensive care omdat tijdelijke ondersteuning en/of zorgvuldige bewaking van bepaalde lichaamsfuncties vereist is. Op de IC wordt gebruik gemaakt van een grote hoeveelheid apparatuur. De zorg voor patiënten op de intensive care is ondenkbaar zonder deze verfijnde technische hulpmiddelen.

Zo zijn patiënten op de intensive care met verschillende slangen en kabels verbonden aan bewakingsapparatuur. De  verpleegkundige kan op deze manier met een monitor de werking van het hart en de ademhaling in de gaten houden. Ook kan de bloeddruk, lichaamstemperatuur en het zuurstofgehalte van het bloed worden afgelezen. Verder krijgt de patiënt voedingsstoffen en geneesmiddelen via een sonde en een infuus. Soms wordt de patiënt door een machine beademd. Het kan zijn dat maagsap en wondvocht door een slangetje (drain)worden afgezogen. Ook de urine wordt via een slangetje (katheter) afgevoerd.

Een bekend aanspreekpunt

Op de zaal of kamer waar uw familielid / naaste is opgenomen is voortdurend een verpleegkundige aanwezig. Ook een arts is dag en nacht aanwezig of onmiddellijk bereikbaar.

Op de IC wordt gewerkt met patiëntentoewijzing. Dit houdt in dat zoveel mogelijk dezelfde verpleegkundige verantwoordelijk is voor de patiënt. Als u vragen heeft over de behandeling of verzorging dan kunt u terecht bij de verpleegkundige die voor uw familielid / naaste zorgt. Via de verpleegkundige kunt u een gesprek aanvragen bij de behandelende arts.

Bekijk meer informatie over de Intensive Care Volwassen.

Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram