• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Regionale samenwerking

Print 

Het Centrum voor Congenitale Hartafwijkingen (CCH) werkt nauw samen met meerdere perifere ziekenhuizen in Noord-Nederland. Meestal hebben de ziekenhuizen zelf niet de expertise in huis om patiënten met een aangeboren hartafwijking volledig te behandelen. De samenwerking biedt vele voordelen, zowel voor alle betrokken teams als voor de patiënten.

Dichtbij huis

Door de samenwerking is het mogelijk om patiënten de zorg dicht bij huis te bieden. Zij zijn vaak al bekend in het team van het CCH, maar kunnen voor eenvoudige behandelingen en controles naar het ziekenhuis in de buurt, zoals het CZ Deventer Ziekenhuis en het St. Antonius ziekenhuis in Sneek. Patiënten hoeven hierdoor minder te reizen en krijgen optimale zorg in het ziekenhuis bij hen in de buurt. Voor ingrepen en meer complexe zorg kunnen de patiënten terecht  bij het CCH, waar het team op de hoogte is van hun behandelplan en dossier. Patiënten krijgen dus de beste zorg op de voor hen meest geschikte locatie.

Betere kwaliteit in Noord-Nederland

Ook wordt er kennis gedeeld. Het UMCG heeft een lange traditie op het gebied van aangeboren hartafwijkingen en doet innoverend wetenschappelijk onderzoek. Door de samenwerking hebben de teamleden van het CCH de mogelijkheid hun kennis te delen met hun collega’s in de perifere ziekenhuizen en daarmee de kwaliteit van de zorg in Noord-Nederland te verbeteren. Nog een voorbeeld dat samenwerking in meerdere opzichten voordelen biedt voor volwassen en kinderen met een aangeboren hartafwijking.

Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram