•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Patiëntenparticipatie

Print 

Het UMCG Transplantatiecentrum hecht veel waarde aan de ervaring van de patiënt als het gaat om goede transplantatiezorg en heeft daarom de Patiënten Advies Commissie (PAC) opgericht.

Samenstelling PAC

De PAC is een afspiegeling van de transplantatieprogramma’s in het UMCG en bestaat uit getransplanteerden, ouders van getransplanteerde kinderen en levende donoren.

Rol van de PAC

De PAC adviseert het UMCG Transplantatiecentrum om de transplantatiezorg verder te verbeteren.
Belangrijke taken zijn:

  • meedenken over inhoudelijke vraagstukken binnen de transplantatiezorg, voor en na transplantatie
  • een bijdrage leveren aan het UMCG-brede project ‘lerend netwerk patiënten participatie’
  • beoordelen van subsidieaanvragen voor onderzoek vanuit patiëntperspectief


Projecten waarbij de PAC betrokken is

Walk & Talk

Als getransplanteerden weten de PACleden als geen ander hoe belangrijk bewegen is. Samen bewegen is leuker dan alleen. Daarom heeft de PAC met het UMCG Transplantatiecentrum een wandelgroep in het leven geroepen onder de naam ‘Walk & Talk’. Iedereen neemt tijdens de wandeling zijn eigen verhaal en ervaring mee. Soms loopt er een medisch professional mee om vragen te beantwoorden. Na de wandeling is er uiteraard tijd voor een welverdiende kop koffie! Vanwege COVID-19 zijn de wandelingen tijdelijk uitgesteld.

Beoordelen onderzoeksaanvragen

Het UMCG Transplantatie Researchfonds stelt subsidies beschikbaar voor kleinschalige onderzoeksprojecten op het gebied van transplantatie. Een belangrijk uitgangspunt voor het verlenen van de subsidie is dat het onderzoek een positieve bijdrage levert aan de kwaliteit van leven van transplantatiepatiënten. De PAC denkt mee over de toekenning van deze subsidies en kijkt welk onderzoek vanuit de patiënt het meest relevant is.

Lid worden van de PAC

Wilt u meewerken aan de belangen van de PAC dan kunt u hierover contact opnemen via onderstaand mailadres. De PAC bestaat uit maximaal tien patiënten. De mogelijkheid tot toetreding is daarom afhankelijk van het aantal leden dat moment zitting heeft in de PAC.

Contact

Heeft u een vraag, suggestie of opmerking neemt u dan gerust contact met ons op via Contact