•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Voorbereiding

Print 

​​​Zelfs voor goed getrainde sporters is de Mont Ventoux een flinke uitdaging, dus bergverzet op de fiets, kilometers vreten en vooral bergopwaarts trainen (of bij gebrek aan beter: 25x het plaatselijke viaduct op zondagmiddag). 

Training met de groep

De gezamenlijke trainingsritten zijn er om elkaar te leren kennen en uiteraard wordt er serieus getraind. De eerste tocht op een druilerige zaterdag in maart op de Lemerlerberg was achteraf spielerei, toen een paar weken later de Teutoburgerwaldtocht werd gereden vanuit het Duitse Tecklenburg: 90 km in de bergen. Best pittig, maar het zonnetje scheen, en behoudens een paar lekke banden werden er geen onoverkomelijke problemen gesignaleerd. Eind april werd in Zuid-Friesland een deel van de Elfstedentochtroute gefietst. Geen bergen in het Friese, hooguit een strak windje op de zeedijk. Een heel andere rit, vlak maar in hoog tempo, dus ook weer nuttig. 

Een week later trof deelnemer Jakob Bos ‘een paaltje’ tijdens een trainingsrit met als gevolg een gebroken heup; nog zes weken te gaan tot D-day. Inmiddels is duidelijk dat Jakob niet meegaat op de fiets - wat jammer! – maar als supporter. 

De laatste loodjes

In mei vond de laatste gezamenlijke training plaats vanuit het Belgische Herbestal. 75 of 110 km in de Ardennen, veel verraderlijk ‘vals plat’ en een aantal pittige klimmen (en hilarische afdalingen). En jammer genoeg toch ook wat materiaalpech, wat gelukkig nog is te herstellen voor 17 juni. Deze lakmoesproef voor de Mont Ventoux werd gelukkig door allen doorstaan!

In de week voorafgaand aan 17 juni gaat de groep gezamenlijk richting Zuid-Frankrijk. Op de 17e staan ze goed voorbereid aan de start, klaar om 1909 meter hoogteverschil te overbruggen over een lengte van 21 km met qua stijgingspercentage het venijn in de laatste kilometers.​ ​​