•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Deelnemers

Print 

​​​De beklimming van een berg is niet voor alle getransplanteerden weggelegd, en dat hoeft ook niet; iedereen kent immers zijn of haar eigen top op wat voor berg da​n ook. 

Onze getransplanteerden en donoren

Voor de Transplantoux zijn binnen de verschillende transplantatiegroepen in het UMCG getransplanteerden en donoren benaderd (helaas nog geen dunne darm- en hartgetransplanteerde) die een goede kans maken dit huzarenstukje te volbrengen. Het zijn Simone Balkenende (longen), Jakob Bos (longen), Albert de Graaf (lever), Mark Kroes (stamcel) en zijn broer Frans Kroes (donor), Frank Kuipers (lever-pancreas), Wouter Mak (nier) en zijn moeder Ria Mak (donor), Erik Wijtsma (lever). Een aantal deelnemers neemt een fietsmaatje mee: Simone introduceert haar zoon Oscar de Leeuw, Jakob neemt goede vriend Philip Zweemer mee, en Wouter zijn vader Rik Mak. 

De buddies

De buddies namens het UMC Groningen Transplantatie Centrum zijn Stefan Berger (nefroloog), ‘chef de mission’ Laura Bruinenberg (transplantatiecoördinator), Matthias Dijkstra (verpleegkundige C4va), Bouke Hepkema (lab voor transplantatie-immunologie), Sijbrand Hofker (chirurg), Joukje Koehoorn (communicatieadviseur GTC) en Marjolein Leemkuil (oud-transplantatiecoördinator/chirurg i.o.). En last but not least is als Zwolse delegatie van de partij: André Broeks (IC-verpleegkundige Zwolle) en Joan Doornebal (donatiefunctionaris Zwolle).​

De voorbereiding

Meedoen aan de Transplantoux vereist een goede voorbereiding. Zelfs voor goed getrainde sporters is de Mont Ventoux een flinke uitdaging!