•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Sport en spel voor kinderen na transplantatie

Print 

Op zaterdag 4 maart 2017 was het een drukte van belang in Beatrixoord te Haren. Maar liefst 80 deelnemers – 15 gezinnen - hadden zich aangemeld voor sport- en informatiedag voor kinderen na een orgaantransplantatie en hun familie.

De kinderen stonden natuurlijk centraal op deze dag. Er werd gesport en gespeeld in de sporthal van Beatrixoord. Getransplanteerde kinderen, broers en zussen, allemaal samen en ingedeeld naar leeftijdscategorie.

Gelijktijdig spraken de ouders en verzorgers over de psychosociale aspecten na transplantatie. En natuurlijk was er veel uitwisseling van andere informatie waar je zoal tegenaan loopt als je kind is getransplanteerd.

Rond de middag ging het gezelschap met knorrende magen naar de Chinese tuin in de Hortus Botanicus te Haren. Een heerlijke lunch stond hier klaar en daarna kon iedereen tijdens een rondleiding genieten van deze prachtige tuin.

Samen met het kindertransplantatieteam was de organisatie van deze dag in handen van twee studenten Sportgezondheid en Leefstijl: Inge Loohuis en Noortje den Hartog Jager. Inge heeft zelf een harttransplantatie  gehad en weet dus als geen ander hoe belangrijk het is om te bewegen als je getransplanteerd bent. De dames hebben het ‘top’ gedaan! En niet te vergeten Femke Prange, de pedagogisch medewerker.

De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement. Sportief, verbindend en inspirerend, dat zijn de sleutelwoorden hierbij, en zeker voor herhaling vatbaar!

Deze dag is mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van de stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis, waarvoor hartelijk dank!