•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Sport en spel voor kinderen

Print 

 

Vanuit het UMCG Transplantatiecentrum willen we de mogelijkheden verkennen voor een revalidatieprogramma speciaal voor kinderen na een transplantatie. Net zoals voor volwassenen is het ​voor kinderen essentieel om na transplantatie verbetering te krijge​n in conditie en beweeggedrag. Ook kinderen vinden het na een transplantatie soms eng om opeens weer te kunnen spelen en sporten na jaren ziek en vermoeid te zijn geweest.

Naast het werken aan de conditie, helpt het bij elkaar brengen van deze specifieke groep de kinderen enorm; ze ervaren dat ze niet de enige zijn met een transplantatie en kunnen elkaar uitdagen.

Ook een sportdag voor kinderen maakt deel uit van een dergelijk programma. Hieraan doen niet alleen getransplanteerde kinderen mee, maar ook de 'brusjes' (broertjes en zusjes) en de ouders/verzorgers. En natuurlijk zijn de kinderen die op de wachtlijst staan voor een transplantatie welkom! Ook al kunnen ze niet altijd meedoen aan de activiteiten, erbij zijn en rondkijken is al heel leuk.

Voor ouders is zo'n sportdag vaak een uitgelezen moment om elkaar te treffen en ervaringen te delen.​