•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Verpleegkundig en paramedisch

Print 

​Als zorgprofessional is het erg belangrijk om op de hoogte te zijn van de meest recente ontwikkelingen binnen de transplantatiegeneeskunde.

Verpleegkundigen en paramedici krijgen daarom binnen het UMCG Transplantatiecentrum de mogelijkheid om passend onderwijs en verschillende opleidingen te volgen. Zowel op het gebied van donatie als transplantatie.

​​Basisscholing Donatie en T​​ransplantatie

Twee keer per jaar wordt een basisscholing Donatie en Transplantatie georganiseerd voor UMCG-medewerkers, studenten en stagiaires die betrokken zijn bij orgaandonatie en -transplantatie. Onderwerpen die o.a. aan bod komen zijn; de donorprocedure, screening voor transplantatie en de post-operatieve follow-up (verpleegtraject en revalidatie).

U kunt zich aanmelden via het Leermanagement systeem en binnen het cursusdomein inschrijven voor één van de aangegeven data. Meer informatie over deze cursus kunt u opvragen bij Rutger Groothuis, stafadviseur onderwijs GTC.

​Minisymposium GTC-V

De GTC-V organiseert jaarlijks een minisymposium in samenwerking met het UMCG Transplantatiecentrum voor alle transplantatieprofessionals binnen het UMCG. Onderwerpen lopen breed uiteen binnen het domein donatie en transplantatie. Nieuwe ontwikkelingen binnen de transplantatie komen aan bod door middel van workshops en plenaire presentaties. 

Raadpleeg hier de agenda van het Transplantatiecentrum voor de actuele scholingsdata. Voor meer informatie kunt u mailen naar  Contact