•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Boek ‘50 jaar transplantatie’ online gepresenteerd

Print 
27 november 2020

​​Op woensdagavond 25 november jl heeft de presentatie plaatsgevonden van het boek ‘Van leren overleven naar leren over leven, 50 jaar transplantatie in het UMCG’.Het oorspronkelijk voorbereide symposium in maart jl. moest vanwege corona worden afgezegd; een teleurstelling voor zowel de organisatie van het UMCG Transplantatiecentrum als voor de vele gasten die zich hadden verheugd de collega’s van vroeger weer te ontmoeten of de getransplanteerden die nog een keer met hun dokter op de foto wilden. Maar het online symposium op 25 november jl. bleek een heel goed alternatief!

cover

Gedurende het anderha​​lf uur durende event werd onder leiding Cunera van Selm (bekend van RTV Noord) terug gekeken op de afgelopen vijftig jaar met ook een blik op de toekomst.

In een aantal interviews wisselenden transplantatieprofessionals van vroeger en nu ervaringen uit. De noodgedwongen afwezige patiënten lieten van zich horen door middel van zelf opgenomen filmpjes. 

Het eerste exemplaar van het boek werd – eveneens digitaal – door bestuursvoorzitter Ate van der Zee uitgereikt aan Tweede Kamerlid Pia Dijkstra. 

Tenslotte werden de  schrijvers en redactieraad van het boek bedankt voor hun inspanningen bij de totstandkoming van het boek. Als kers op de taart zal begin 2021 de Engelse vertaling van het boek verschijnen onder de naam ‘Shared care for shared organs’.

Er werd ca 250 keer ingelogd op het online symposium en daarmee is dit zeker een goed alternatief voor een fysieke meeting. 

Uitzending gemist? U kunt het symposium hier terugkijken.​