•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Kolff prijs voor uitvinders perfusiesysteem donororganen

Print 
04 oktober 2018

Gerhard Rakhorst en Arjan van der Plaats krijgen de Kolff Prijs 2018 omdat ze het perfusiesystemen voor het verbeteren van donororganen hebben uitgevonden. De Willem Kolff Stichting reikt deze prijs sinds 1998 uit aan personen die baanbrekend onderzoek hebben verricht of een revolutionaire uitvinding hebben gedaan die rechtstreeks leidt tot verbetering van het leven van patiënten.

John Jacobze, voorzitter van de Willem Kolff Stichting: “De medisch-technische innovatie van Rakhorst en Van der Plaats is van groot belang. Niet alleen uit wetenschappelijk oogpunt maar vooral ook vanwege het enorme tekort aan donororganen. Het is een wezenlijke innovatie op een terrein waar nog veel winst voor de patiënt te behalen is.”

De Kolff Prijs 2018 wordt vrijdag 12 oktober uitgereikt tijdens de Wetenschapsdag die wordt georganiseerd door de Nierpatiënten Vereniging Nederland, de Nierstichting, NierNieuws, de Nederlandse Federatie voor Nefrologie en de Willem Kolff Stichting. De dochter van Willem Kolff, Adrie Burnett-Kolff, komt hiervoor speciaal uit Engeland.

Lees meer op de site van de Nierstichting.