•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Studenten zetten 4Mijl-lopers in bed

Print 
18 september 2018

Zaterdag 15 september jl. kwamen de leverstudenten van het UMCG Transplantatiecentrum in actie voor de 4Mijl. Dit jaar is het revalidatieprogramma na transplantatie het goede doel van de 4Mijl en dat verdient ludieke aandacht in aanloop naar de 4Mijl op 14 oktober a.s.

De studenten organiseerden een zogenaamde 'Bedstrijd'. Twee teams namen het tegen elkaar op, met in twee bedden de 4Mijl-charitylopers Ingrid Brouns en Kasper Hovius. Ook dochter Lisa Brouns (12) en zoon Manoah Hovius (5) stapten mee in bed. Vanaf de Grote Markt ging het in volle vaart via de St Janstraat naar het UMCG. Het laatste stuk van de wedstrijd werd afgelegd door de Fonteinstraat in het UMCG. Het werd een close finish bij de fontein. Daar waren bloemen en versnaperingen voor de opgetogen deelnemers: “In bed door de stad, dat kunnen we afstrepen van de bucketlist!”  

Meer dan 250 kijkers volgden de wedstrijd via een livestream en diverse (social) media pikten het nieuws op. Een geslaagde actie dus!

Kijk voor meer foto’s en finishvideo op ons 4Mijl-facebook! Lees hier ook de verhalen van vele getransplanteerden en charityrunners die op 14 oktober a.s. meedoen aan de 4Mijl.