• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Event recorder onderzoek

Print 

Om te onderzoeken of u een hartritmestoornis heeft, kan het nodig zijn dat u een poosje een eventrecorder gaat dragen.

Een event recorder is een opnameapparaatje dat uw hartslag gedurende een langere periode continu registreert. Zijn er tijdens die periode klachten van het hartritme, dan registreert de eventrecorder dit. Met deze gegevens kan de cardioloog zien of u een ritmestoornis heeft.

Er zijn verschillende uitvoeringen. Het& type dat u krijgt, hangt af van uw klachten.

Implanteerbaar recorder

De reveal is een implanteerbaar recorder, die onder de huid wordt geplaatst. Deze registreert continu het hartritme en legt afwijkingen in het ritme vast. In het UMCG wordt de recorder afgelezen. Met een kleine operatie wordt onder plaatselijke verdoving de recorder aangebracht en verwijderd.

De implanteerbare recorder wordt alleen gebruikt als de klachten heel weinig voorkomen en de andere eventrecorders geen resultaat hebben opgeleverd.

Event-card

De event-card is een recorder zonder elektroden-plakkers. Deze card drukt u tegen de huid om een ECG-opname te maken. De card stuurt dit automatisch door naar de medewerkers van de Holter-kamer in het UMCG voor onderzoek.

Loop-recorder

Een loop-recorder is een recorder die met 2 of 3 elektroden-plakkers op de huid wordt geplakt. Door op de opnametoets te drukken laat u uw hartritme registreren. De recorder registreert dan uw hartritme voor en na het indrukken van de knop. Deze systemen sturen het hartritme in de vorm van een elektrocardiogram (ECG) automatisch naar de analisten in het UMCG. U krijgt hiervoor een mobiele telefoon te leen van ons.

Een event-card of een loop-recorder draagt u meestal 3 tot 4 weken. Als u in deze periode klachten heeft, is het wel belangrijk dat u die doorgeeft.

Het aansluiten van de recorder

Voor het plaatsen van de recorder, maken we een afspraak voor u op de polikliniek Hart en Vaten. U krijgt hiervoor een afspraakbrief. Ook kan het zijn dat een medewerker van de polikliniek u belt om samen een afspraak te maken.

Uitslag van het onderzoek

Na het onderzoek beoordeelt de cardioloog de uitslag. De uitslag wordt daarna met u besproken. Dit kan zowel telefonisch als op de polikliniek gebeuren. Hiervoor krijgt een afspraakbrief thuis gestuurd.

Meer informatie

Voor meer informatie over eventrecorders kunt u tijdens kantooruren bellen naar (050) 361 41 95.