•  NL 
  • Login medewerkers

Afdeling Radiotherapie UMCG

Print 

Op deze website vindt u algemene informatie over uw bestralingsbehandeling op de afdeling Radiotherapie van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Deze informatie kan voor u en uw naasten van belang zijn als u (mogelijk) bestraald gaat worden.

De website geeft u een beeld van de gebruikelijke werkwijze op beide behandellocaties. U vindt bijvoorbeeld informatie over de voorbereiding op uw bestraling, over de bestralingsbehandeling en de controles daarvan, over mogelijke bijwerkingen die kunnen optreden en over eventuele verwerkingsproblemen waarmee u te maken kunt krijgen. 
Omdat iedere patiënt op de afdeling Radiotherapie een individueel traject doorloopt, kan het zijn dat de gang van zaken bij u anders verloopt dan op deze site beschreven staat.

Het UMCG is één van de kankercentra in Nederland. Patiënten met kanker kunnen in het UMCG terecht voor verschillende behandelingen. Het UMCG biedt:

• operatieve behandelingen;
• bestraling (radiotherapie);
• behandeling met medicijnen (chemotherapie).
Vaak worden deze behandelingen met elkaar gecombineerd.

De afdeling Radiotherapie van het UMCG is een verwijscentrum. Dit betekent dat patiënten vanuit de hele noordelijke regio naar de afdeling Radiotherapie verwezen worden.