•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Wetenschappelijk onderzoek

Print 

Een van de kerntaken van het UMCG is het verrichten van wetenschappelijk onderzoek. Ook binnen de afdeling plastische chirurgie loopt een groot aantal onderzoeken. Voor veel onderzoeken zoeken wij deelnemers. Het kan dan gaan om mensen met een bepaalde aandoening, maar soms hebben onze onderzoekers ook gezonde mensen nodig.

Ook u kunt gevraagd worden

Als u naar de afdeling plastische chirurgie komt kunt u gevraagd worden om mee te doen aan medisch-wetenschappelijk onderzoek. Voor u besluit aan onderzoek deel te nemen, krijgt u altijd mondelinge en schriftelijke informatie over het onderzoek. Uw medewerking wordt op prijs gesteld, maar u bent zeker niet verplicht om mee te doen. Uw besluit om niet deel te nemen heeft natuurlijk geen enkele invloed op uw behandeling.

Voordelen

Meedoen aan medisch-wetenschappelijk onderzoek kan voor u voordelen hebben. Een nieuwe behandeling kan bijvoorbeeld minder bijwerkingen veroorzaken of eenvoudiger uit te voeren zijn dan de standaardbehandeling. Maar meestal levert het meedoen met het onderzoek u geen direct voordeel op. Toch leidt het resultaat mogelijk in de toekomst tot een betere behandeling.

Over deze en veel andere zaken die samenhangen met het medisch-wetenschappelijk onderzoek krijgt u uitgebreide informatie als u gevraagd wordt deel te nemen aan een onderzoek.

Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram