•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Professionals

Print 

Als afdeling van het UMCG zien we het als onze missie om hoogstaande en veilige zorg te leveren op vrijwel het volledige terrein van de plastische chirurgie. Dat geldt voor zowel de mono- als de multidisciplinaire zorg die we leveren.

We bedienen primair de stad Groningen en de Noordelijke provincies, maar waar nodig het gehele land. Een belangrijk deel van onze activiteiten richt zich op topreferente en topklinische zorg die past bij onze speerpunten, maar we leveren ook basiszorg en zijn 24 uur per dag beschikbaar voor spoedgevallen. We doen volop wetenschappelijk onderzoek op een aantal onderdelen van ons vak en lopen zo voorop op ons vakgebied.

We onderscheiden binnen ons specialisme 5 thema’s. Deze thema’s lopen als een rode draad door onze patiëntenzorg activiteiten, ons onderzoek en de opleiding van de volgende generatie plastisch chirurgen.

De thema’s zijn:
- algemene plastische chirurgie
- hand- en polschirurgie
- mammachirurgie
- hoofd-halschirurgie
- esthetische chirurgie

De staf van de afdeling plastische chirurgie is verdeeld over themagroepen en elke groep wordt geleid door een voorzitter die verantwoordelijk is voor het opstellen en bijhouden van protocollen en richtlijnen, de kwaliteit van de zorg en de opleiding van AIOS binnen het thema. De voorzitters rapporteren aan het afdelingshoofd.

 

Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram