•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Mammachirurgie

Print 

Na een ablatio mammae is het mogelijk in aanmerking te komen voor een mammareconstructie.

Het doel van een reconstructie is om de borstcontour na een amputatie te herstellen, zodat in kleding een zo goed mogelijke symmetrie wordt bereikt.

De afdeling plastische chirurgie onderhoudt nauwe banden met de oncologisch mammachirurgen en maakt deel uit van de mammawerkgroep, waarin alle patiënten met borstkanker die in het UMCG worden behandeld wekelijks worden besproken.

Alle vormen van borstreconstructie worden in het UMCG verricht, zowel primair als secundair, zowel na een lumpectomie (oncoplastisch sluiten) of na een ablatio. We passen alloplastische en autologe technieken toe of combinaties van beide. We hebben altijd het vizier op de beste oplossing voor elke individuele patiënt.

Wanneer uw patiënt in aanmerking wil komen voor een (gedeeltelijke) borstreconstructie, is zij van harte welkom voor een informatief gesprek op de polikliniek. Zij wordt dan gezien door verpleegkundig specialist die de counseling doet en de zorg coördineert samen met een plastisch chirurg die mammareconstructies als aandachtsgebied heeft.
De voorzitter van deze themagroep is dr. V.C. van Aalst.

Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram