•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Hand- en polschirurgie

Print 

Binnen dit thema leveren we het volledige palet aan hand- en polschirurgie. Zowel congenitale als verworven afwijkingen worden gezien en behandeld.

Bij verworven afwijkingen kan met denken aan degeneratieve aandoeningen (rheumatoide en overige arthritis en arthrose), traumatische aandoeningen (fracturen, luxaties, pees-zenuwletsels, weke delen letsels en amputaties), infecties (panaritia, paronychium, flegmones), zenuwcompressiesyndromen (CTS en ulnaropathie als bekendste, maar ook problemen van de overige zenuwen en op andere plaatsen), tumoren van alle onderdelen van hand en pols (waar onder huidtumoren, M. Dupuytren en ganglia) en overbelastingsbeelden (TVS, de Quervain).

Het overgrote deel van de hand en polsproblematiek wordt monodisciplinair gezien op onze polikliniek en behandeld op een van de behandelfaciliteiten van het UMCG.

Daarnaast zijn er een aantal multidisciplinaire spreekuren georganiseerd binnen het hand-pols centrum, waarin we samen met andere specialisten (van de afdelingen traumachirurgie, orthopedie en revalidatie geneeskunde) patiënten zien en een behandeling indiceren. De feitelijke ingreep gebeurt vrijwel altijd door ons. We vormen een tertiair verwijscentrum voor specialisten vanuit omliggende ziekenhuizen.

We excelleren in de zorg voor patiënten met M. Dupuytren en patiënten met zenuwcompressiesyndromen. We bieden alle behandelingsvormen voor M. Dupuytren aan (inclusief naald fasciotomie en bestraling) en zenuwchirurgie wordt waar mogelijk met endoscopische of minimaal invasieve technieken verricht. De voorzitter van deze themagroep is dr. T.R. Middelberg.

Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram