•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Opleiding arts-assistenten

Print 

Opleider

Prof.dr. P.M.N. Werker

Per adres: secretariaat Plastische Chirurgie
Huispostcode: BB81
Postbus 30.001
9700 RB Groningen

Sollicitaties


Sollicitaties voor opleidingsplaatsen kunnen schriftelijk worden gericht aan de opleider. De sollicitatieprocedure start drie tot zes maanden voordat een vacature ingaat aan de hand van brieven die in portefeuille zijn gehouden. Het sollicitatiegesprek vindt plaats met de opleider, stafleden en aios. Bij een succesvolle procedure ontvangt de kandidaat een schriftelijke bevestiging van de opleidingsplaats. De kandidaat dient zelf te solliciteren naar een vooropleidingsplaats.


Algemeen


De volledige opleiding tot plastisch chirurg wordt verzorgd door alle academische ziekenhuizen (behalve LUMC te Leiden) en drie niet-academische opleidingsinstellingen (MC Leeuwarden, Isalaklinieken te Zwolle en het Catharina ziekenhuis te Eindhoven). De duur van de opleiding bedraagt zes jaar en bestaat uit een vooropleiding van twee jaar algemene heelkunde en een vervolgopleiding van vier jaar plastische chirurgie.

Het verrichten van wetenschappelijk onderzoek is verplicht (minimaal 1 voordracht en 1 artikel). Tevens bestaat de mogelijkheid de opleiding te combineren met promotie-onderzoek door aanstelling als assistent-geneeskunde in opleiding tot klinisch onderzoeker (agiko).


Opleidingseisen


Informatie over de opleidingseisen is te vinden op de website van de MSRC. Hier is het CCMS-kaderbesluit en het besluit Plastische Chirurgie terug te vinden.


Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram