• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Onderzoek en onderwijs

Print 

Wetenschappelijk onderzoek

Het Pijncentrum doet veel aan wetenschappelijk onderzoek. Het onderzoek is er op gericht om te begrijpen waarom chronische pijn ontstaat en hoe chronische pijn voorkomen kan worden.

We onderzoeken ​onder meer pijnsensitisatie. Er zijn aanwijzingen dat de functie van het centraal zenuwstelsel na langdurige, heftige of herhaalde pijnprikkels verandert. Niet-pijnlijke prikkels kunnen als pijn kan gaan worden verwerkt en pijnlijke prikkels als nog pijnlijker. Het centrale zenuwstelsel is extra gevoelig geworden.

Daarnaast doen we onderzoek naar precisiediagnostiek: het verbeteren van de diagnose en de behandeling van chronische pijn. Ons doel is om de diagnostische methoden betrouwbaarder te maken. Dit alles om pijn zo vroeg en gericht mogelijk te behandelen.

Onderwijs

Het Pijncentrum levert een bijdrage aan onder meer het onderwijs aan studenten Geneeskunde, Tandheelkunde en aan de opleiding van toekomstige anesthesiologen. Ook organiseert het Pijncentrum bijscholingscursussen voor specialisten, huisartsen, psychologen, fysiotherapeuten, nurse practitioners, physician assistants en verpleegkundigen.​

Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram