• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Eerste afspraak

Print 
​​

​​​​​​Uw huisarts of specialist heeft u doorverwezen naar het Pijncentrum. U heeft een eerste afspraak op de polikliniek​ van het centrum. ​

Wachttijd

Patiënten met acute heftige pijn en patiënten met pijn bij kanker kunnen binnen 1-7 werkdagen terecht voor een eerste afspraak. Patiënten met pijn in de wervelkolom of in het bekken-buikgebied proberen we binnen 4 weken op te roepen. Voor alle andere patiënten is er een langere wachttijd: 16-20 weken.

Vragenlijsten

Voordat u de afspraak heeft, krijgt u van ons een afspraakbrief, vragenlijsten en een toestemmingsformulier voor het opvragen van medische gegevens. Deze vragenlijsten sturen wij het liefst digitaal. Het toestemmingsformulier krijgt u per post. Met de vragenlijsten kunnen we een beeld krijgen van uw pijnklachten. Als u de vragenlijsten heeft ingevuld en teruggestuurd, krijgt u een oproep voor een eerste afspraak.

Eerste afspraak

Tijdens deze eerste afspraak probeert de behandelaar een goed beeld te krijgen van de pijnklachten. Daarnaast willen we weten wat u tot nu toe tegen de pijn heeft gedaan. Het is daarom belangrijk dat u een overzicht meeneemt van de medicijnen die u gebruikt en heeft gebruikt. U mag ook de doosjes van de medicijnen meenemen. Meestal doen we tijdens het eerste gesprek ook al een lichamelijk onderzoek. Als u vragen heeft, kunt u deze stellen. Het is handig uw vragen van tevoren op te schrijven.

Resultaten onderzoek 

De arts bespreekt direct de bevindingen en komt met een behandelplan. Soms is het nodig dat we eerst een aanvullend onderzoek doen voordat de arts een voorstel voor de behandeling kan doen. Dit kan bijvoorbeeld een medisch-specialistisch onderzoek zijn, of een psychologisch onderzoek.

Verwachtingen en doelen

Het belangrijk dat u van tevoren bedenkt wat u van de behandeling verwacht en welke doelen u heeft. Daarmee kunt u samen met uw behandelaar tot een passende behandeling komen. Voorbeelden van doelen zijn:

  • ik wil 2 kilometer kunnen lopen
  • ik wil beter slapen
  • ik wil hulp bij het omgaan met pijn ik wil weer kunnen sporten
​​
Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram