• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Behandelingen

Print 

Op basis van de gesprekken, onderzoeken en de informatie uit de vragenlijsten en uw pijndagboek stelt uw behandelteam een behandelplan voor u op.

Mogelijke behandelingen

Welke behandeling voor u geschikt is, hangt af van uw klachten waarmee u bij uw behandelaar komt. Uw behandelplan kan bestaan uit 1 of meer behandelingen.

Zenuwbehandelingen

Bij de meeste zenuwbehandelingen​ worden uw zenuwen geblokkeerd of verdoofd. Dit is om ervoor te zorgen dat een zenuw de pijnprikkel niet meer kan doorgeven aan de hersens. Dit kan ervoor zorgen dat u langere tijd geen last meer van de pijn heeft.

Pijnrevalidatie

Revalideren is de controle over uw leven houden of terugkrijgen. Daarop richt u zich tijdens uw revalidatie. Samen met uw behandelaar gaat  u op zoek naar manieren om de gevolgen van uw ziekte of beperking op te stoppen of minder te maken. En als dat niet mogelijk is, leert u ermee omgaan. Zodat u zo zelfstandig mogelijk uw rol in het gezin, op het werk, bij de opleiding of uw hobby kunt vervullen.

Binnen de Pijnrevalidatie werken verschillende disciplines samen om u te begeleiden tijdens de behandeling. Een pijnrevalidatiebehandeling is in eerste instantie niet gericht om ervoor te zorgen dat u minder pijn heeft. Tijdens pijnrevalidatie leert u op een andere manier omgaan met uw klachten en weer zo goed mogelijk te leven met de klachten.

Medicijnen

U kunt ook medicijnen krijgen tegen de pijn. Wat voor soort medicijn u krijgt, hangt af van het soort pijn dat u heeft. Bijvoorbeeld de ‘klassieke’ pijnstillers:

  • paracetamol
  • NSAID’s, zoals ibuprofen en diclofenac
  • opiaten, zoals morfine

Medicijnen die werken tegen zenuwpijn, zijn:

  • anti-epileptica, zoals carbamazapine, abapentine en duloxetine
  • antidepressiva, zoals amitriptyline en nortriptyline
​​

Bepaalde pijn, zoals zenuwpijn, behandelen we ook wel met medicinale cannabis.

Psychologische behandeling

Pijn kan veel invloed hebben op uw leven. En ervoor zorgen dat u dingen niet meer kunt en wilt doen. Een psycholoog kan u leren omgaan met de gevolgen van pijn. Soms is het goed om de gevolgen van uw pijn met een psycholoog te bespreken. En te bepalen of een psychologische behandeling zin heeft.

Herhalingsafspraken

Als u behandeld wordt, kijken we tijdens een herhalingsafspraak of de behandeling werkt. Dat kan via de telefoon zijn, of in het Pijncentrum. Als dat nodig is, passen we de behandeling aan. U kunt 1 keer een herhalingsafspraak hebben, maar ook meerdere.

Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram