•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

​​​​

healthcare challange

​Acute zorg capaciteitsvraagstuk 

In het Odyssey programma exploreren wij de toegevoegde waarde van data en A.I. voor het acute zorg capaciteitsvraagstuk. Dit doen wij samen met onze strategische partners en stakeholders. Het Odyssey programma draagt bij aan de zorgcoördinatiepilot van het Acute Zorgnetwerk Noord-Nederland (AZNN).

 
Partners: Gemeente Groningen, Provincie Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, HanzeHogeschool, Campus Groningen.

 
blockchain

​Hospital@home: Lemoncare 

bij Hospital@home wordt ziekenhuiszorg geleverd in de thuissituatie door verschillende zorginstellingen. Al snel ontstond de uitdaging hoe zorginhoudelijke informatie op een veilige manier inzichtelijk te maken voor de verschillende instellingen. Samen met een multidisciplinair team onderzochten wij de toegevoegde waarde van blockchain. Dit resulteerde in de oplossing en een startup: Lemoncare. 

Partners: VWS, Lemoncare, TSN thuiszorg, Nedap, dHealthLab 

https://lemoncare.nl/ | https://youtu.be/8WDZOO4IefI

design thinking

Minor More Healthy Years  

Binnen de Minor More Healthy Years werken studenten aan een oplossing voor een daadwerkelijk maatschappelijk probleem gericht op publieke gezondheid. Design Thinking als methode is hierbij de rode draad waardoor studenten leren hoe je vanuit verschillende perspectieven om gaat met deze complexe uitdagingen. Naast het helpen ontwikkelen van de minor heeft PACE ook mede uitvoering gegeven aan de minor.  Ook wordt de minor nu doorontwikkeld  in een cursus voor PhD studenten: Innovating Public Health.

Partners: Rijksuniversiteit Groningen, Aletta Jacobs School of Public Health, Ontwerpfabriek.

​​​https://www.rug.nl/umcg/education/human-movement-sciences/minor-more-healthy-years/ ​

https://www.rug.nl/aletta/education/rug-onderwijs/innovatingpublichealth?lang=en

​Warme overdracht via beeldbellen 

Bij een warme overdracht draagt de regieverpleegkundige zijn/haar complexe oncologische patiënten over aan de wijkverpleegkundige . Dit gebeurt in het bijzijn van de partner/mantelzorger en patiënt. Om de best mogelijke kwaliteit te bieden gebeurt dit face-to-face. Door de lange reistijden is een warme overdracht helaas niet altijd mogelijk.  Door het gebruik van beeldbellen kan de warme overdracht toch nog op een goede manier plaatsvinden. PACE heeft daarom ondersteunt en advies gegeven bij  de inzet van beeldbellen in de uitvoering van een warme overdracht.

Partners: KV4A, TSN Thuiszorg  ​


Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram