•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Veelgestelde vragen

Print 

​​​​​Hoe kan ik een moleculair diagnostische test aanvragen?

Informatie over ​het aanvragen van Moleculaire Pathologie voor pathologen (oncologen en longartsen) vindt u op de pagina Aanvraagformulier Moleculaire Diagnostiek

Waar kan ik informatie vinden ​over het insturen van materiaal voor moleculair diagnostisch aanvragen en voor lopende behandeltrails binnen de Moleculaire Oncologisch Pathologie?

Voor alle aanvragen in kader van Moleculaire Pathologie dient u gebruik te maken van ons aanvraagformulier Molecula​ire diagnostiek

Voor het insturen van FFPE-blokjes voor de bepaling van FGFR1 in kader van behandeltrial (NVALT-15) gebruik maken van het externe aanvraagformulier.
 

Waar kan ik informatie vinden over regionale en landelijke bijeenkomsten, meetings en cursussen in de Moleculaire Pathologie?

Het doel is een overzicht te geven van geplande regionale en landelijke bijeenkomsten, meetings en cursussen in de Moleculaire Pathologie. Een up-to-date overzicht staat gepubliceerd op www.moleculaire-pathologie.nl. Op dezelfde website staan ook bijeenkomsten uit het verleden met voor de meeste presentaties een pdf-versie als naslagwerk.

Additionele informatie over regionale en landelijke bijeenkomsten, meetings en cursussen in de Moleculaire Pathologie in 2015 (niet genoemd op www.moleculaire-pathologie.nl):

* BOP-cusrsus “Moleculaire Pathologie” voor AIOS Pathologie, organisatie door prof dr Ed Schuuring en dr Erik Thunnissen, gepland in voorjaar 2015.

Wie kan mij helpen bij het bepalen van de beste behandeling van een patiënt met een tumor met een bepaalde mutatie?

Moleculaire Tumor Board: Advies over een behandeling naar aanleiding van een tumor-specifieke moleculaire verandering vermeld in het Pathologie-verslag.

Welke methoden worden gebruikt voor de detectie van tumor-specifieke genetische afwijkingen?

Gedetailleerde informatie over de gebruikte methoden voor aanvragers (pathologen, oncologen, longartsen, e.d.) binnen het Laboratorium voor Moleculaire Pathologie in het UMCG als toelichting op de beschrijving in ons Pathologie-verslaglegging.

Waar kan ik informatie vinden over lopende behandeltrials binnen de Moleculaire Oncologisch Pathologie?

Informatie over lopende behandeltrials: sorry maar deze wegpagina is nog onder constructie

Wat is de betekenis van tumor-specifieke genetische afwijkingen die gebruikt worden in de Moleculaire Pathologie?

Algemene informatie over het belang van tumor-specifieke genetische afwijkingen voor de differentiaal diagnostiek, prognostiek of voorspelling van de therapierespons binnen de Moleculaire Pathologie: sorry maar deze wegpagina is nog onder constructie.

Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram