• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Het eerste bezoek

Print 

Tijdens het eerste bezoek wordt gekeken of een beugelbehandeling mogelijk is. De orthodontist bespreekt eerst de vragenlijst en vraagt naar je/uw wensen. Daarna bekijkt hij/zij of een beugel nodig is. De orthodontist doet dat door in je/uw mond te kijken. Hij let vooral op de stand van de tanden en kiezen en op de ontwikkeling van het gebit. Het onderzoek duurt een kwartier tot een half uur.

Na het onderzoek vertelt de orthodontist of een beugelbehandeling mogelijk is. En zo ja, wanneer de behandeling het beste kan beginnen. Soms is het nodig dat het gebit of de kaken eerst nog verder groeien. Verder vertelt de orthodontist hoe de behandeling er eventueel uit kan gaan zien. In de folder onderaan de pagina staat precies hoe de eerste afspraak verloopt.

Na het eerste bezoek volgt het tweede bezoek waarin er aanvullende onderzoeken gedaan zullen worden. Dit is nodig om te kijken hoe er het beste behandeld kan worden. Tijdens de derde afspraak vertelt de orthodontist definitief hoe de behandeling zal gaan.

Op de polikliniek

Op de polikliniek staat een balie met een barcode-scanner. Houd na binnenkomst het ontvangen afsprakenbriefje voor de scanner. Je/u kunt daarna plaatsnemen in de wachtruimte. Tanden poetsen kan voor de afspraak op de polikliniek. Dit kan in de poetsruimte bij de wachtruimte. Tandpasta staat klaar in de poetsruimte, een tandenborstel moet zelf meegenomen worden. Wanneer je/uw naam verschijnt op het scherm in de wachtruimte, mag je/u naar de behandelruimte gaan. Ouders mogen wachten in de wachtruimte.