• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Een beugel

Print 
Bekijk de video 
  

Beugel bij jongeren

Iedereen wil graag een mooi gebit. Niet alleen om er goed uit te zien. Ook omdat je het dan goed kunt schoonhouden, en om er goed mee te kunnen bijten en kauwen. Daar kunnen wij voor zorgen. Samen met jou, want voor een beugel moet je wel een beetje kunnen doorzetten. Aan een beugel moet je wennen en de behandeling duurt soms lang. Maar uiteindelijk zal je er een mooi gebit aan overhouden.

Inschrijven en vragenlijst

Als je bij Orthodontie UMCG behandeld wilt worden, moet je jezelf aanmelden door te bellen of je in te schrijven via het aanmeldformulier. We nodigen je dan uit voor een eerste afspraak. Voor je eerste afspraak krijg je een vragenlijst thuisgestuurd. Deze gaat over je gezondheid nu en vroeger. Je vult de vragenlijst in, of je ouders doen dat, en neemt hem mee naar je eerste afspraak.​

Beugel voor volwassenen

Tanden kunnen worden verplaatst tijdens het hele leven. Orthodontie bij volwassenen is daarom ook heel goed mogelijk. In Nederland is meer dan een kwart van de mensen die zich bij een orthodontist meldt ouder dan 18 jaar. Ook boven de 60 jaar wordt er nog steeds orthodontisch behandeld. U kunt zich aanmelden voor een beugelbehandeling door te bellen of u in te schrijven via het aanmeldformulier. We nodigen u dan uit voor een eerste afspraak.

Bij iedere leeftijd en conditie van het gebit past een op maat gesneden behandeling. De orthodontist kan na een onderzoek informatie geven of en hoe behandeling mogelijk is. De belangrijkste factor of een orthodontische behandeling mogelijk is, is de kwaliteit van uw tanden en de conditie van uw tandvlees en het omgevende bot en weefsel waarin de tanden vastzitten. Voor uw eerste afspraak krijgt u een vragenlijst over uw gezondheid thuisgestuurd. U vult de vragenlijst in en neemt hem mee naar uw eerste afspraak.

Ouders

Voordat uw kind behandeld kan worden door Orthodontie UMCG moet u uw kind aanmelden door te bellen of het aanmeldformulier in te vullen. We nodigen uw kind en u dan uit voor een eerste afspraak. Voor uw eerste afspraak krijgt u een vragenlijst over de gezondheid van uw kind thuisgestuurd. U of uw kind vult de vragenlijst in en neemt deze mee naar de eerste afspraak.

Behandelduur

Het is niet mogelijk om precies aan te geven hoelang de orthodontische behandeling gaat duren. De duur en het resultaat zijn afhankelijk van meerdere factoren, zoals het aanpassingsvermogen van uw mond, uw doorzettingsvermogen en uw medewerking. Bovendien verschilt de biologische reactie van het gebit, de kaken en de mondspieren, op de behandeling sterk per persoon. Gemiddeld duurt een orthodontische behandeling twee tot drie jaar. Daarna volgt er nog een afbouwperiode (retentieperiode) van minstens een jaar. Deze tijd is nodig om uw gebit en kaken zo goed mogelijk in de nieuwe stand te laten vastgroeien.

Deelname aan wetenschappelijk onderzoek

Het UMCG is een universitair medisch centrum. We kunnen u dan ook vragen mee te doen aan wetenschappelijk onderzoek of onderwijs. Voor u besluit deel te nemen, krijgt u informatie over het onderzoek. Uw medewerking wordt op prijs gesteld, maar u bent niet verplicht deel te nemen. Uw beslissing heeft geen gevolgen voor uw behandeling.