• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

De orthodontie afdeling

Print 

Als hoofd van de afdeling Orthodontie ben ik er trots op dat ik leiding mag geven aan een heel enthousiast team van professionele medewerkers. Zij staan klaar om je tanden en kiezen zo mooi mogelijk recht te zetten, wat natuurlijk bijdraagt aan een mooie glimlach. Het gaat daarbij niet alleen maar om mooi. Het belangrijkste is dat een goed gereguleerd gebit de functie van het gebit ten goede komt. Een niet goed functionerend gebit kan namelijk later leiden tot andere lichamelijke klachten, zoals pijn, ontstekingen, slecht kunnen eten en een slechte adem. Lees bij algemene informatie meer over de afdeling Orthodontie.

Op onze afdeling wordt u behandeld door een Orthodontist staflid of een Orthodontist (onder supervisie) in opleiding.

Wat doet een orthodontist?

Een orthodontisten behandelt kinderen en volwassenen die problemen hebben met de stand van kaken en tanden.

Zware kwaliteitseisen

Pas na een succesvolle afronding van de zesjarige tandartsopleiding, kan de vierjarige universitaire opleiding tot orthodontist worden gevolgd. Orthodontisten moeten een verplicht kwaliteitsprogramma volgen. Daardoor heeft de orthodontist een belangrijke meerwaarde ten opzichte van tandartsen die orthodontische zorg aanbieden. De gediplomeerde Orthodontist is als geen ander in staat om de vele mogelijke kaakafwijkingen en scheve gebitten op een goede manier te onderzoeken.

Samenwerking met andere specialisten

Een orthodontist werkt altijd in teamverband met andere specialisten zoals bijvoorbeeld de kaakchirurg. Dit is nodig wanneer naast de beugelbehandeling ook een kaakcorrectie op volwassen leeftijd nodig is. Ook in specialistenteams die kinderen behandelen met een Schisis (hazenlip) zit altijd een orthodontist. Als u een orthodontist kiest die lid is van de Nederlandse Vereniging van Orthodontisten dan weet u zeker dat u wordt behandeld door een specialist!

Prof. dr. Y. Ren

 


 

   
                                                      

 

 
Prof.dr. Y. Ren,

Hoofd afdeling Orthodontie

Logo HKZ

Logo Veiligheidsmanagementsysteem