• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Weer naar huis

Print 

​De terugreis

Meestal gevallen kunt u na het onderzoek op eigen gelegenheid naar huis. Heel soms, bijvoorbeeld bij claustrofobie, geven we een geneesmiddel dat rustig maakt. Dan is het beter dat iemand zelf naar huis rijdt.

Als u bent opgenomen, gaat u terug naar de afdeling. Eventueel in een taxi of een ambulance, als u in een ander ziekenhuis bent opgenomen.

Kinderen en zwangeren

Na het onderzoek bent u nog steeds een beetje radioactief. Hoewel dit, voor zover wij weten, niet gevaarlijk is voor uw omgeving, raden we af om zwangeren en/of jonge kinderen mee te nemen naar en van de afdeling. Zorg dat u eerste uren thuis enige ook niet in de buurt van zwangeren en kinderen komt.

Vervolgafspraak

U krijgt de uitslag van het onderzoek van uw behandelend arts. Hiervoor kunt u een afspraak maken bij de arts die u heeft doorverwezen.

Meer informatie

Wilt u uw afspraak verzetten of afzeggen?  Bel dan met de medische administratie van de polikliniek Nucleaire Geneeskunde & Moleculaire Beeldvorming. Dat kan op maandag tot en met vrijdag van 8.00-16.30 uur op het nummer (050) 361 13 19. Buiten de openingstijden staat het antwoordapparaat aan.

Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram