• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Hartonderzoek (Myocardscintigrafie met Adenosine)

Print 

U krijgt een onderzoek naar de bloedvoorziening van de hartspier met behulp van een radioactieve vloeistof. Dit onderzoek vindt plaats op twee achtereenvolgende dagen. Tussendoor gaat u naar huis of naar de afdeling waar u bent opgenomen. Op de eerste dag vindt het onderzoek in rust plaats, bij het onderzoek op de andere dag krijgt u een infuus met Adenosine toegediend, dat de hartspier stimuleert. De volgorde van het onderzoek kan variëren. Bij de onderzoeken krijgt u een radioactieve vloeistof ingespoten.

Voorbereiding op het onderzoek

Eten of drinken kan invloed hebben op de uitslag van het onderzoek. Voor het onderzoek moet u daarom nuchter zijn. Dit betekent dat u vanaf 18.00 vóór de dag van de beide onderzoeken geen koffie, thee, chocola, cacao of cola mag drinken of eten. U mag ook geen caffeïnehoudende medicijnen slikken. Caffeïne zit vooral in pijnstillers zoals paracetamol zoals paracof, panadol plus en finimal.

Als u Dipyridamol (Persantin, Asantin) gebruikt, stop daar dan drie dagen voor het onderzoek mee. Andere medicijnen mag u gewoon gebruiken.

Duur van het onderzoek​

Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram