• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Geneeskundig Curriculum

Print 

De Afdeling Nucleaire Geneeskunde is actief op verschillende fronten binnen het geneeskundig curriculum G2010 om de klinische toepassingen van de nucleaire geneeskunde uiteen te zetten. De afdeling is betrokken in de bachelor fase (blok 3.2), de keuzecursus nucleaire geneeskunde, het PPP project Radioactiviteit en de medische toepassing, het JSM Science Elective project, en internationale stages voor buitenlandse studenten.

Ook wordt er al geruime tijd onderwijs gegeven in de masterfase bij de introductie van M1 (introductie nucleaire geneeskunde en het werkcollege zwelling in de hals). Ook zijn er mogelijkheden voor stages op de afdeling NGMB, zoals een senior co-schap in M2, en een semi-arts stage in M3 niet in de laatste plaats door de vele wetenschappelijk samenwerkingsverbanden met afdelingen binnen en buiten het ziekenhuis op verschillende aandachtsgebieden, ook internationaal. Tevens vindt er preklinisch onderzoek plaats met behulp van de micro-PET, micro-SPECT en micro-CT camera. Daarom is het goed mogelijk om wetenschappelijke stages op onze afdeling te lopen, ook vanuit andere universiteiten.

Aan alle stagiaires wordt een vaste begeleider toegewezen vanuit de staf NGMB. Ons doel is om maatwerk te leveren voor de individuele stagist. Stages worden tussentijds geëvalueerd en afgesloten met een eindbeoordeling (eventueel wederzijds) volgens de vastgelegde normen van de instelling.

Voor nadere informatie kan contact worden opgenomen met:

dr. R.H.J.A. Slart, onderwijscoördinator.

 

Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram