•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Verpleegafdeling K2

Print 

De verpleegafdelingen hebben één-, twee- en vierpersoonskamers. Op een kamer liggen mannen en vrouwen. Of u op een één- of tweepersoonskamer wordt opgenomen is afhankelijk van de beschikbaarheid. Patiënten die ernstig ziek zijn hebben voorrang. Het kan ook voorkomen dat een patiënt gedurende de opname verhuist van kamer of van plaats in de kamer.

Medium Care en Stroke Care

Op verpleegafdeling K2 zijn ook de Medium Care en de Stroke Care Unit. Dit zijn speciaal ingerichte kamers waar patiënten beter bewaakt en geobserveerd kunnen worden. De Stroke Care Unit is speciaal voor de acute opvang van patiënten met een beroerte.

Uit hygiënisch oogpunt en ruimtegebrek zijn op deze kamers geen bloemen en planten toegestaan. Ook gelden voor deze kamers afwijkende bezoektijden. Patiënten blijven ongeveer 24 uur op de Stroke Care Unit, daarna worden ze overgeplaatst naar de Medium Care, een gewone kamer of een ander ziekenhuis.

 

Bewegingsunit

Een andere speciale kamer is de bewegingsunit. Dit is een vierpersoonskamer waar patiënten worden opgenomen met een bewegingsstoornis, zoals de ziekte van Parkinson.

De voorzieningen

Op de verpleegafdelingen K2 en K4 is een dagverblijf waar bezoekers even kunnen wachten als u een onderzoek ondergaat of verzorgd moet worden. Ook kunnen patiënten hier even gaan zitten. In de dagverblijven kan televisie gekeken worden en er staat een automaat voor koffie en thee.

De afdeling heeft draadloos internet waar opgenomen patiënten met hun eigen apparatuur gebruik van kunnen maken. In het dagverblijf van K2 staat een computer waarmee opgenomen patiënten kunnen internetten.

Bij elk bed is een telefoon. Het nummer daarvan staat op de balk boven het bed. U kunt met dit toestel bellen, de kosten worden achteraf in rekening gebracht. De kosten zijn ongeveer 2,5 keer zo hoog als thuis. Als u binnen de afdeling verhuist verandert ook het telefoonnummer waarop u bereikbaar bent.

Mobiele telefoons mogen op de afdeling worden gebruikt, maar alleen als het gebruik ervan geen overlast voor andere patiënten oplevert. Soms worden op de afdeling onderzoeken uitgevoerd waarop een mobiele telefoon stoort. In dat geval moeten de mobiele telefoons helemaal uit, dus ook trilstand mag niet.

Boven het bed hangt een televisie. Hierop zijn de zenders van UMCG TV te bekijken. Voor meer zenders kan de TV door PatientLine aangesloten worden. De kosten hiervoor worden met u verrekend. Vergeet niet de TV weer af te melden bij PatientLine omdat anders de kosten gewoon doorlopen.

Waardevolle spullen

Het UMCG is een groot deel van de dag vrij toegankelijk. Er lopen dan veel mensen in en uit. Helaas niet alleen mensen met goede bedoelingen. Af en toe komt er iemand binnen die het voorzien heeft op andermans eigendommen. Oftewel, af en toe wordt er in het UMCG gestolen.

Het is daarom raadzaam om waardevolle spullen thuis te laten of mee te geven aan familie. Is dit niet mogelijk, berg de waardevolle spullen dan op in uw kledingkast. Deze kast kan op slot. Het UMCG is niet aansprakelijk voor beschadiging, verlies of diefstal van uw persoonlijke eigendommen.