•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Dialyseafdeling

Print 

​​​

 

De afdeling Dialyse van het UMCG is een relatief kleine dialyseafdeling. De afdeling heeft 11 plaatsen voor hemodialyse. Hier dialyseren vooral patiënten met acuut nierfalen en patiënten met bijkomende ziekten (comorbiditeit). De afdeling Dialyse voert daarnaast veel hemodialyses uit op andere locaties, zoals de Intensive Care afdelingen, de CCU, het operatiecentrum en verpleegafdelingen.

De continue nierfunctie vervangende behandelingen (CVVH en CVVHDF) op de Intensive care afdelingen, worden ook uitgevoerd door de dialyse afdeling. Dit geldt ook voor de dialysebehandeling van opgenomen peritoneale (buikvlies) dialyse patiënten. De poliklinische begeleiding van peritoneale dialyse patiënten vindt in de regio Groningen overigens plaats in het Dialyse Centrum Groningen (DCG) en het Martini ziekenhuis.

Bereikbaarheid

De dialyseafdeling bevindt zich op de vierde verdieping tussen de verpleegafdelingen D4VA en C4VA in. De afdeling is te bereiken via Winkelstraat 1, met de lift naar de vierde etage.

Openingstijden

Maandag tot en met zaterdag van 08.00 – 22.30 uur.
De dialyseafdeling is bereikbaar via telefoonnummers (050) 361 23 77 of (050) 361 48 13.

Buiten deze tijden kan er, voor spoedgevallen, contact worden opgenomen met de dienstdoende nefroloog via de telefoniste (050) 361 61 61.

Krijgt u thuis lichamelijke klachten, neem dan u contact op met uw eigen huisarts. Uw huisarts kan contact opnemen met de (dienstdoende) nefroloog in het UMCG.

Postadres

Dialyse afdeling UMCG
Huispostcode  AA60
Postbus 30.001
9700 RB Groningen

Samenwerking met het DCG

De afdeling Dialyse van het UMCG werkt nauw samen met het Dialyse Centrum Groningen (DCG). Zo dialyseren patiënten van het DCG, die opgenomen zijn in het UMCG meestal tijdelijk op de afdeling Dialyse van het UMCG. Er bestaan ook vele gezamenlijke werkgroepen, zoals op het gebied van de dialysetoegang en de (hemodialyse-)waterkwaliteit. De afdeling Dialyse streeft naar een optimale kwaliteit van de geleverde zorg en patiëntveiligheid.