•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Verpleegafdeling Nefrologie (D4VA)

Print 

Voor sommige behandelingen of onderzoek(en) is het medisch noodzakelijk om één of meerdere nachten in het ziekenhuis te blijven. Uw behandelend arts overlegt dit met u.

Op de verpleegafdeling (D4VA) liggen patiënten met nierziekten (nefrologie), niertransplantatie en dermatologie patiënten.

Bereikbaarheid​

De verpleegafdeling bevindt zich op de vierde etage van het D-gebouw: D4VA. U bereikt deze afdeling met de lift of trap bij Fonteinstraat 15 (vanaf de hoofdingang naar links, u passeert de fontein aan uw rechterhand, de lift of trap bevindt zich aan de linkerkant bij nr. 15). Als u slecht ter been bent kunt gebruik maken van een rolstoel of het gastenvervoer.

Kamers

De verpleegafdeling heeft één-, twee- en vierpersoonskamers. Op een kamer wordt gemengd verpleegd, dat houdt in dat er op een kamer zowel mannen als vrouwen worden opgenomen. Bij het toewijzen van uw kamer wordt er zoveel mogelijk rekening gehouden met de aard van uw ziekte en uw persoonlijke wensen en omstandigheden. Het kan voorkomen dat een patiënt gedurende de opname verhuist van kamer of verplaatst wordt binnen de kamer.

Verpleging

Op D4VA wordt patiëntgericht verpleegd. Dat wil zeggen dat u te maken heeft met één verpleegkundige per dag-, avond- of nachtdienst. U kunt met uw vragen terecht bij deze verpleegkundige. De regieverpleegkundige heeft de dagelijkse coördinatie over de verpleegkundigen en regelt onder andere de opnameplanning van de patiënten.
De hoofdverpleegkundige is niet direct betrokken bij de patiëntenzorg, maar heeft een managementfunctie. Mocht u de hoofdverpleegkundige willen spreken, dan kan dat via de zaalverpleegkundige.

Zodra u opgenomen bent, wordt er naast een medisch dossier ook een verpleegkundig dossier opgesteld. Het verpleegkundig dossier wordt gebruikt voor de verpleegkundige rapportage per dienst én de overdracht van de zorg naar de volgende dienst. Het dossier is op elk moment voor u in te zien.

Voorbereiding

Voor informatie over wat u moet meenemen en hoe een opname verloopt kijkt u bij ‘Opname op de verpleegafdeling’ of klik hier.