•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Systeemziekten

Print 

Locatie in het UMCG

Polikliniek Long- en Systeemziekten (Bekijk de plattegrond)
Fonteinstraat 13
Telefoon: (050) 361 29 08
Fax: (050) 361 97 07

Op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 16.30.

U kunt op de polikliniek terecht voor onderzoek en behandeling plaats van aandoeningen waarbij vaak meerdere organen of weefsels zijn aangedaan door een ziekte. Bij systeemziekten zijn de nieren vaak één van de aangedane organen of kunnen er nierproblemen ontstaan tijdens de ziekte. 

Afspraak

Voor een afspraak op de polikliniek heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist. We bekijken dan bij welke specialist u het best terecht kunt en wanneer. U krijgt daarna een brief met een oproep voor het spreekuur. 

Heeft u een afspraak en kunt u niet? Of heeft u vragen over de afspraak? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Het telefoonnummer staat hierboven en in de afspraakbrief.

Voorbereiding

U kunt zich voorbereiden op uw bezoek aan het UMCG door uw klachten van tevoren op te schrijven. Bedenk ook welke vragen uw wilt stellen. Als u het prettig vindt, kunt u iemand meenemen naar het gesprek.

Aanmelden bij de aanmeldzuil

Op onze polikliniek kunt u zich aanmelden bij de aanmeldzuil.

Op uw afspraakbrief staat een streepjescode. Houd deze code voor de scanner. U krijgt een bon met daarop uw oproepnummer en uw afspraken. U wordt opgeroepen door uw arts/verpleegkundige. Voor vragen kunt u terecht bij de medewerker aan de balie.​​​​​