•  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Niertransplantatie

Print 

Op de polikliniek van Niertransplantatie wordt u gezien als u door uw behandelend nefroloog naar de polikliniek bent verwezen om te onderzoeken of u in aanmerking komt voor transplantatie. Naast de medische beoordeling krijgt u ook voorlichting over de gang van zaken rondom de transplantatie en wat de voor- en nadelen zijn van deze ingreep. Ook ná transplantatie wordt u op deze poli gezien, eerst frequent, twee maal per week, waarna de frequentie afneemt totdat u uiteindelijk maar één maal per jaar hoeft te komen. De andere controles worden dan uitgevoerd door het centrum waar u onder behandeling was.

Bereikbaarheid

De polikliniek Niertransplantatie van het UMCG bevindt zich in het polikliniek-cluster van de afdeling Interne Geneeskunde, op Fonteinstraat 17. U bereikt de polikliniek Niertransplantatie via de hoofdingang. De begane grond van het UMCG is opgedeeld in binnenstraten. U gaat linksaf naar de Fonteinstraat en loopt rechtdoor totdat u aan uw linkerhand ingang nummer 17 vindt.

De polikliniek is telefonisch bereikbaar op tel. (050) 361 23 72 op werkdagen van 8:30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16:00 uur. Een e-mail sturen kan ook naar Contact.

De Coördinatoren levende donatie niertransplantatie, zijn bereikbaar op het nummer (050) 361 46 45 en per e-mail via Contact.


Aanvullende informatie

'Stichting Biowetenschappen en Maatschappij' publiceerde in 2014 het cahier ‘Je nier of mijn leven! – Over nierdonatie bij leven’. Klik hier om de PDF te lezen. Het cahier is ook in gedrukte vorm hier te bestellen.