• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Welkom​​

Over MKA

Folders & informatieve websites

​Welkom op de website van de afdeling Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie. U kunt hier veel informatie vinden, bijvoorbeeld over uw behandeling, ziekte en over de afdeling zelf. In de blauwe balk bovenaan deze pagina kunt u kiezen waar u naartoe wilt op de site.

De afdeling Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie richt zich op de behandeling van afwijkingen aan mond, kaak en aangezicht. Dit kunnen ontstekingen in de kaak zijn, uitgaande van een gebitselement tot uitgebreide letselschade van de kaken en het aangezicht.
Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie is een tandheelkundig specialisme.

Op deze pagina kunt u de UMCG-folders van MKA-chirurgie downloaden. Ook vindt u er links naar informatieve websites, voor als u op zoek bent naar meer informatie.​

Lees meer... Lees meer over MKA Ga naar folders & websites

Lichtgevend kanker  

In het UMCG wordt onderzoek gedaan naar een nieuwe operatietechniek: tumorcellen met fluorescentie zichtbaar maken tijdens operaties in de mondholte, zodat zeker weten de hele tumor verwijderd wordt. Kaakchirurg-oncoloog Max Witjes en hoogleraar chirurgie Go van Dam kregen vorig jaar subsidie van de KWF om deze techniek te onderzoeken. “Als de techniek inderdaad werkt, neemt de kans op het achterlaten van tumor bij een operatie sterk af.”

Lees erover in KennisInZicht 
Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram