• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Longoncologie

Print 

​Locatie in het UMCG

Polikliniek Oncologie 1 (​Bekijk de plattegrond​)
Fonteinstraat 20
Telefoon: ​(050) 361 56 43
Fax: (050) 361 80 51

Op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 16.30 uur.

Voor wie

U kunt op de polikliniek terecht voor afspraken, onderzoek en behandeling op het gebied van longkanker, longvlieskanker of zwezerikkanker (Thymus) en bij uitzaaiingen van een andere kankersoort in de longen. U kunt op de polikliniek ook terecht voor een second opinion.

Afspraak

Voor een afspraak op de polikliniek heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist. Wij bekijken dan bij welke specialist u het best terecht kunt en wanneer. U krijgt daarna een afspraakbrief met een oproep voor het spreekuur.

Heeft u een afspraak en kunt u niet? Of heeft u vragen over de afspraak? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. U vindt het telefoonnummer hierboven en in de afspraakbrief.

Voorbereiding

U kunt zich voorbereiden op uw bezoek aan het UMCG door uw klachten van tevoren op te schrijven. Bedenk ook welke vragen uw wilt stellen. Als u het prettig vindt, kunt u iemand meenemen naar het gesprek.

Voor uw bezoek is het niet nodig dat u stopt met het gebruik van bepaalde medicijnen. Dit is soms wel nodig bij aanvullend onderzoek, maar dat wordt dan duidelijk aangegeven.

U kunt na de afspraak zelfstandig naar huis.

Onderzoeken

Het kan zijn dat u voor of na uw afspraak nog onderzoeken krijgt. Bijvoorbeeld een röntgenfoto, een longfunctie-onderzoek, bloedonderzoek of een PET/CT.

​Aanmelden bij de aanmeldzuil

Op onze polikliniek kunt u zich aanmelden bij de aanmeldzuil.   

Op uw afspraakbrief staat een streepjescode. Houd deze code voor de scanner. U krijgt een bon met daarop uw oproepnummer en uw afspraken. U wordt opgeroepen door uw arts/verpleegkundige. Voor vragen kunt u terecht bij de medewerker aan de balie.​​​​​