• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Onderwijsprogramma CTB

Print 

​​​​​​​​​​​​Bij Het CTB kunt u verschillende cursussen volgen.

Cursustrajecten

Volwassen patiënten met chronische invasieve beademing

Basiscursus tracheostomale zorg en beademing

De vier Centra voor Thuisbeademing (CTB) van het UMC Utrecht, UMCG, Erasmus MC en Maastricht UMC+ hebben hun handen ineen geslagen. Samen hebben zij een nieuw onderwijsprogramma ontwikkeld voor de zorg aan chronisch beademde patiënten. Het programma is bedoeld voor scholing en training van professionele zorgverleners, patiënten en hun mantelzorgers. Door het onderwijsprogramma is er een landelijk uniforme opleiding en training beschikbaar. Op 14 mei jl. zijn de CTB’s live gegaan met het eerste Leerhuis op deze gezamenlijke website, namelijk het Leerhuis Volwassenen voor de scholing en toetsing van de zorg voor volwassen patiënten met chronische beademing. Voor deelname aan de scholing kunt u een account aanmaken op onze gezamenlijke website waar ook meer informatie over dit onderwijsprogramma te vinden is.

Kinderen met chronische invasieve beademing

Basiscursus tracheostomale zorg en beademing

De cursus is bedoeld voor professionele zorgverleners die zorg gaan verlenen bij kinderen die met tra​​cheostomale beademing (invasieve beademing is TPPV) of een tracheacanule door het CTB behandeld worden. De cursus betreft een dag en u kunt zich inschrijven voor een van onderstaande data.

​​​​​Kosten​145 euro​​
​Data in 2019 13 september
11 november
​​​

Inschrijven cursus kinderen


Nascholing tracheostomale zorg en beademing

Deze cursus is bedoeld voor professionele zorgverleners die zorg verlenen bij kinderen die met tracheostomale beademing (invasieve beademing is TPPV) of tracheacanule behande​ld worden. De cursus is de voorbereiding op de drie-jaarlijkse hertoetsing. De cursus betreft een dag en u kunt zich inschrijven voor een van onderstaande data.

​​​​​Kosten​145 euro​​​
​Data in 201924 mei
16 oktober
6 december​
​​​

Inschrijven nascholing

 

Cursus voor gedelegeerde toetser

Gedelegeerde toetsers (GT) zijn speciaal door het CTB opgeleide zorgverleners die ruime ervaring en affiniteit hebben met chronische beademing. Zij toetsen namens het CTB, zorgverleners op kennis en handelingen die voorkomen bij chronische beademing. Daarnaast begeleiden zij zorgverleners bij het behalen van de competenties.

De GT heeft een belangrijke rol in het bewaken en bevorderen van de kwaliteit en continuïteit van de zorg bij chronische beademing. Naast de zorgvrager is zij een aan te spreken persoon voor het CTB. De cursus betreft een dag en u kunt zich inschrijven voor een van onderstaande data.

​​​​​Kosten​75 euro​​
​Data in 2019 28 juni​
20 september
1 november​​
​​​

Inschrijven cursus gedelegeerden​