• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Voedselinfectie en/of voedselvergiftiging

Print 

Door de afweeronderdrukkende medicijnen bent u gevoeliger voor infecties. Ga om die reden veilig met uw voedsel om. Dat doet u door rekening te houden met de volgende maatregelen:

  • verhit kip, ei, schaal- en schelpdieren en varkensvlees door en door
  • was groente en fruit
  • let op de houdbaarheidsdata en volg de bewaaradviezen op
  • zet de temperatuur van de koelkast tussen de 4 en 7 graden celcius
  • vermijd tijdens het koken elk contact tussen rauw en bereid eten, om kruisbesmetting te voorkomen
  • was regelmatig de handen met water en zeep
  • gebruik steeds schone messen, lepels en snijplanken
  • zet bederfelijke producten meteen na gebruik terug in de koelkast
  • bewaar kliekjes altijd in de koelkast en niet langer dan twee dagen
  • bewaar geen resten van afhaalmaaltijden
  • neem elke dag een schone vaatdoek

Volg ons op sociale mediaFacebook LinkedIn Twitter Youtube Instagram